Moaamen Forum
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

Moaamen Forum

ماشاء الله لاقوة الا بالله .. اللهم اني اسالك الهدى والتقى والعفاف والغنى
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  المشاركات الجديدة  

 

 اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
miss mai
نائـبـة الادارة العليا
نائـبـة الادارة العليا
miss mai


تاريخ التسجيل : 22/08/2010
عدد المشاركات : 3901
الجنس : انثى

اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور Empty
مُساهمةموضوع: اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور   اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور Emptyالسبت سبتمبر 04, 2010 2:00 am


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3263_1176703455


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3263_1176702437


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3263_1176702625


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3263_1176704368


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3263_1176704445


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3263_1176704953



اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3263_1176704990



اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3263_1176705007
طرق طهي وتنظيف الطيور

اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 1

طرق طهي وتنظيف اللحوم
معلومات تهمك
كيفه تشتري لوازمك من السوق

&& تجميد الأعشاب &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 1


...يمكنك تجميد الأعشاب الطازجة بوضعها داخل مكعبات ثلج ترص داخل اكياس بلاستيكية حتي يمكنك استخدامها عند الحاجة بعد فترة طويلة‏.



[size=25]&& تجميد اللحم &&



اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 16

طلعيها من
الكيس البلاستيك وبعد حطيها في حلة وحطيها في الثلاجة على الرف اللي تحت
الفريزر لمدة أربع ساعات وبعد هاتي كيس بلاستيك ناشف وحطيها فيه وفرغي أي
هواء في الكيس واقفليه جيدآ وشيليه في الفريزر.. نفس الشيءراح تسوينه مع
اللحم المفرومة





&& تجميد الاسمك &&

اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 15


بعد ماتروحين البيت على طوول طلعي السمك من الكيس وابدئي في تنظيفه جيدآ.







وهذي طريقة تنظيف السمك:

1. امسكي وسط السمكة وقشري جلدها باتجاه الرأس بسكين أو بحافة سكين غير حادة.



2. قصي
الزعانف بواسطة سكين حاده . شقي جانب السمكة بسكين حادة كبيرة من أسفل
رأسها حتى بداية ذيلها وتأكدي من أنها قد شقت جيداً من الداخل شيلي الأمعاء
ونظفي بطن السمكة جيدا




3. بعد كذا
ابدئي في تنظيف السمك بالماي الباردة وبعد كذا حطيه في مصفاة وتركيه علشان
يصفي الماء وحطيه في كيس بلاستيك ناشف وشيليه في الفريزر.


&& حفظ الخضروات الورقيه زي(( النعناع والبقدونس والكزبره و الجرجير...... الخ)) &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 14


أحسن طريقة
لحفظ الخضروات الورقية في الثلاجة طازجة لأطول فترة ممكنة هي إنك تلفيها
في فوطة نظيفة وبعد كذا تحطيها في كيس بلاستيك وتحطيها في التلاجة.



&& حفظ الفلفل والقرنبيط والجزار &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 12


ممكن تشيلي
الفلفل الرومي بالتجميد عن طريق إنك تغسليه وتقطعيه شرائح طويلة أو
مكعبات، وتحطيه في أكياس نايلون وبعد كذا تحطيها في الفريزر، ونفس الشيءهذا
راح تسوينه مع القرنبيط والجزر




&& حفظ الباميه &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 11


1:هاتي البامية اللي إنتي راح تجمديها واغلسيها جيدآ وبعد كذا حطيها في مصفاه علشان تتخلص من أي الماي فيها....



2: بعد كذا
هاتي السكينة وابدئي في تقميع البامية بإنك تشيلي الجزء العلوي منها بشكل
هرمي واوعي تقطعيها من النص أو من الطرف لأن هذا ممكن يخليها تنزل العصارة
اللي فيها.




3: بعد
كذااغلي الماء وحطي عليها نصف ليمونة ومعلقة ملح بعد كذا حطي فيها البامية
لمدة خمس دقائق وبعد كذا شيليها من الماي المغلي، وحطيها في مصفاة وافتحي
عليها الحنفية بماااء باردة بعد كذا تركيه شوية علشان تصفي الماء اللي
فيها...




بعد ما
تتأكدي إنها مبقاش فيها ماء نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البامية بس خذي
بالك وإنتي بتحطيها إنك تفرغي الكيس من أي هواء بعد كذا اقفلي الكيس جيدآ
وحطيه في الفريزر..





&& حفظ البسلة والفصولياء &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 10




هاتي البسلة وفككيه واغسليها جيد وحطيها في المصفاة.
بعد كذا
هاتي حلة كبيرة فيها ماء وضيفي ليها معلقة كبيرة ملح وتركيه الماء تغلي على
النار بعد ما تغلي ضيفي إليها البسلة وتركيه لمدة 5 دقائق بعد كذا حطيها
في المصفاة واغسليها على طول بماء باردة من الحنفية وهذاعلشان تحافظي على
لونها الأخضر وعلى القيمة الغذائية اللي فيها.بعد كذا تركيها شوية علشان
تصفي الماء اللي فيها...




بعد ما
تتأكدي إن مابقاش فيها ماء نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البسلة بس خذي
بالك وإنتي بتحطينها إنك تفرغي الكيس من أي هواء، بعد كذا اقفلي الكيس جيدآ
وحطيه في الفريزر... ونفس الشيء مع الفاصولياء..





&& حفظ الورق عنب &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 9


هاتي ورق
العنب واغسليه جيد وبعد كذا حطيه في ماء مغلي لمدة 3 دقائق وشيليه منها
وحطيه في مصفاة يصفي الماء ويبرد بعد كذا لفيه في فوطة ناشفة وحطيه في
أكياس نايلون بس برضو اتأكدي إن الكيس مفيش أي أثر للهواء وبعد كذا حطيه في
الفريرز.




&& حفظ الملوخيه &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 8


هاتي
الملوخية وقطفيها واغسليها جيد وحطيها في مصفاة علشان تصفيالماء جيد وبعد
كذا خرّطيها وحطّيها في أكياس نايلون ناشفة وحطيها في الفريزر.




&& حفظ الفا كـــهــة &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 5



من الممكن إنك تغسليها وتنشفيها جيد وبعد كذا تحطيها في كيس بلاستيك ناشف وتحطيها في الثلاجة أو الفريزر..



أو ممكن تعمليها عصير وتحطيها في الفريزر.



&& تجميد التوت &&


التوت يغسل وينقى من الشوائب ويعبا في

اكياس في الفريزراو تعمليه مربى


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 5


طبعا التوت يجي لونين

اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 2


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 1

&& حفظ البهارات والتوابل &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 4


يا ريت تحتفظي بالبهارات في مكان جاف؛ لأن الحرارة أو الرطوبة الزايدة تخلي الأعشاب والبهارات الجافة تفقد نكهتها بسرعة.


علشان كذا
يا ريت ما تخزنيش الأعشاب والبهارات الجافة بالقرب من أفران الغاز أو
المايكروويف أو أي مصدر للحرارة أو الرطوبة زي أجهزة غسل الصحون وغلايات
الماء.





وخليكي دايما عارفة إن الأعشاب والبهارات هذي لو خزنتيها بشكل صح فهاذا ممكن يخليها تحتفظ بنكهتها لمدة عام أو اتنين.


&& حفظ الحبوب زي (( الفول و العدس ....... ))&&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3


ممكن تحطيها في أكياس بلاستيك وتقفليها جيدآ ودخليها التلاجة..


&& حفظ المشمش و المكسرات &&


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 2


بالنسبة المشمشية والتين المجفف والمكسرات ممكن تحيطهم في أكياس وتحطيهم في التلاجة.


&& تجميد التين &&


التين ايضا ما يعيش فتره طويله في الثلاجه قشريه وقطعيه وشيليه في الفريزر
وممكن تاخذي منه كم حبه وتخلطيها مع اي نوع مربى تحبي تسوي بالذات البرتقال


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 4


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 3


اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 2
اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور 1[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
خلدون
:: عـضـو مشـارك ::
Progress | 20%

:: عـضـو مشـارك ::Progress | 20%
خلدون


تاريخ التسجيل : 25/09/2010
عدد المشاركات : 250
الجنس : ذكر

اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور   اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور Emptyالأحد سبتمبر 26, 2010 1:53 pm

ثاانكس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اتعلمى دخول المطبخ معانا وكله بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» يا منتدى محمود طلعت سجل معانا
» اتعلمى فطيرة المربى والبودينج
» اتعلمى تزيين الاطباق بسهوله
» اتعلم معانا تقرا الانجليزى بسهوله
» نصائح تهم الجميع فى المطبخ

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
Moaamen Forum :: الأقسام العامة :: قسم المرأة و المجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى: